Om Hela Skåne sover ute

Stora och små äventyr väntar i naturen utanför dörren

Med Hela Skåne sover ute vill Stiftelsen Skånska Landskap locka fler att uppleva uteliv dygnet runt, året om. Satsningen pågick 29 april-5 maj 2019 - och återkommer 2020! Vill du som arrangör ordna en sova ute-aktivitet? Inom kort kan du ladda upp den här!

Uppleva ljudet av en hoande uggla i skogen eller njuta av en lägereld. Tanken med projektet Hela Skåne sover ute är att få fler att upptäcka naturen om dagen och natten. De stora äventyren visar sig ofta finnas i det enkla och nära, och kan finnas runt i hörnet någon kilometer bort.

En idé från Stiftelsen Skånska Landskap med samarbetspartners

Hela Skåne sover ute pågick 29 april-5 maj 2019 i ett samarbete med Naturum Skrylle, Söderåsen Naturum, Naturskolan Lund, Fritidsbanken och Skåneleden för att inspirera till mer uteliv i den egna närmiljön.

Tanken är att locka de som inte tidigare vågat eller kunnat ta sig ut för att uppleva friluftsliv, just vid den tidpunkt på året när naturen är som vackrast.

Stiftelsen Skånska Landskap inspirerar till ett brett friluftsliv i 19 olika strövområden runt om i Skåne, som t ex Snogeholm, Järavallen, Klåveröd och Vedema. Över hundra olika vandringsstigar, mtb-leder, rastplatser, vindskydd, ridleder mm finns för de som vill ut.

För dig som vill sova ute

Ge dig ut själv med vänner eller familj. Dela din utekväll eller -natt med andra genom hashtaggen #helaskånesoverute samt #skanskalandskap i sociala medier. Läs mer under nästa rubrik om pågående fototävling!

Vill du haka på en aktivitet från en förening? Vi samlar alla övriga aktiviteter från arrangörer i en lista här, allt eftersom de anmäls till oss. Om du saknar en aktivitet eller hör talas om ett arrangemang, tipsa gärna oss genom att maila info@skanskalandskap.se eller projektledare Torbjörn Lingöy, torbjorn.lingoy@skanskalandskap.se

Tävling: Dela din natt och vinn ett sova-ute-kit

Under 29 april-5 maj 2019 pågick en fototävling om bästa bild med hashtagg #helaskånesoverute samt #skanskalandskap på Instagram. De tre vinnarna utsågs i början av juni av juryn som består av Torbjörn Lingöy, projektledare, Charlotta Kabo Stenberg, vd på Stiftelsen Skånska Landskap, Johan Hammar, naturfotograf samt Fredrik Hjorth, välkänd profil och inspiratör när det gäller uteliv. Under 2017 genomförde han sitt projekt 52 veckor-52 nätter då han sov i tält minst en natt i veckan. Vinnaren av fototävlingen får ett sova-ute-kit av sovsäck med hög komfort, uppblåsbart liggunderlag samt pannlampa. Pris delas också ut till tvåan och trean. Tack till alla fina fotobidrag!

För dig som vill arrangera en aktivitet

Hela Skåne sover ute återkommer 2020. Vi hoppas att du som förening, organisation eller verksamhet vill vara med då! Inom kort lägger vi upp datum här. Alla aktiviteter samlas efterhand i en lista här i vår portal.

Stiftelsen Skånska Landskap marknadsför Hela Skåne sover ute brett via press och annonser. Hjälp till att dela i era kanaler med hashtaggen #helaskånesoverute. Hänvisa gärna till vår webb www.skanskalandskap.se/helaskanesoverute som blir en portal för alla aktiviteter runt om Skåne. Använd även våra logos som du laddar ned här intill.

Vill du bolla en idé eller tanke?

Hör av dig till projektledare Torbjörn Lingöy, torbjorn.lingoy@skanskalandskap.se om du vill diskutera ett upplägg kring en aktivitet eller har en praktisk fråga.

Hela Skåne sover ute kommer tillbaka

Konceptet med Hela Skåne sover ute ska testas under en treårsperiod och är därmed tänkt att återkomma under 2020 och 2021. Håll utkik om kommande satsningar här.