Om Hela Skåne sover ute

Stora och små äventyr väntar utanför dörren

Med Hela Skåne sover ute vill Stiftelsen Skånska Landskap locka fler att uppleva uteliv dygnet runt, året om. 2021 sover vi ute igen och detta år under sommarveckan 28 juni-4 juli för att bättre synka med Friluftslivets år. Vill du som arrangör ordna en sova ute-aktivitet som andra kan haka på?

Uppleva ljudet av en hoande uggla i skogen eller njuta av en lägereld. Tanken med projektet Hela Skåne sover ute är att få fler att upptäcka naturen om dagen och natten. De stora äventyren visar sig ofta finnas i det enkla och nära, och kan finnas runt i hörnet någon kilometer bort.

En idé från Stiftelsen Skånska Landskap med samarbetspartners

Hela Skåne sover ute arrangeras 28 juni-4 juli 2021 i ett samarbete mellan oss, Naturum Skrylle, Söderåsen Naturum och Naturskolan Lund för att inspirera till mer uteliv i den egna närmiljön. Tanken är att locka de som inte tidigare vågat eller kunnat ta sig ut för att uppleva friluftsliv.

Stiftelsen Skånska Landskap inspirerar till ett brett friluftsliv i 19 olika strövområden runt om i Skåne, som t ex Snogeholm, Järavallen, Klåveröd och Vedema. Över hundra olika vandringsstigar, mtb-leder, rastplatser, vindskydd, ridleder mm finns för de som vill ut.

För dig som vill sova ute

Ge dig ut själv med vänner eller familj. Dela din utekväll eller -natt med andra genom hashtaggen #helaskånesoverute samt #skanskalandskap i sociala medier.

Vill du haka på en aktivitet från en förening? Vi samlar alla övriga aktiviteter från arrangörer i en lista här, allt eftersom de anmäls till oss. Om du saknar en aktivitet eller hör talas om ett arrangemang, tipsa gärna oss genom att maila info@skanskalandskap.se eller projektledare Torbjörn Lingöy, torbjorn.lingoy@skanskalandskap.se

För dig som vill arrangera en aktivitet

Vi hoppas att du som förening, organisation eller verksamhet vill vara med 2021! Alla aktiviteter samlas efterhand i en lista här i vår portal.

Stiftelsen Skånska Landskap marknadsför Hela Skåne sover ute brett via press och annonser. Hjälp till att dela i era kanaler med hashtaggen #helaskånesoverute. Hänvisa gärna till vår webb www.skanskalandskap.se/helaskanesoverute som blir en portal för alla aktiviteter runt om Skåne. Använd även våra logos som du laddar ned här intill.

Vill du bolla en idé eller tanke?

Hör av dig till projektledare Torbjörn Lingöy, torbjorn.lingoy@skanskalandskap.se om du vill diskutera ett upplägg kring en aktivitet eller har en praktisk fråga.

Hela Skåne sover ute arrangeras tredje året i rad 2021

Konceptet med Hela Skåne sover ute ska testas under en treårsperiod och genomfördes första gången 2019.