Ut i naturen via Fulltofta Naturcentrum

Vandringskartor, tips om uteliv, café, utställningar och utekonferenser

Takeaway-fika. Tips om friluftsliv. Utställningar om naturen. Fulltofta Naturcentrum med café är dörren ut i Fulltofta där fjorton vandringsleder väntar.

Mitt i Fulltofta strövområde hittar du Fulltofta Naturcentrum som har öppet tisdag-söndag. Vandringskartor, tips om friluftsliv och olika aktiviteter i våra 19 olika strövområden hittar du här. På Fulltofta Naturcentrum finns också interaktiva utställningar om naturen. Just nu pågår utställningen Galen i svamp.

Luncha och fika med takeaway

Caféet har en trygg, säker entré i det inglasade uterummet. Ett sällskap i taget kan komma in till kassan för att köpa med sig en fika eller macka. Exempel på menyn är hemgjord kryddig soppa med ingefära, matiga dubbelsmörgåsar, juliga bullar och kakor. Det mesta är hembakat, ekologiskt eller närproducerat. Ring 0415-512 45 för att höra om dagens läckerheter. Just nu i corona-tider är utbudet begränsat. Varma och kalla drycker och allehanda kakor erbjuds också. Helger och högtider kan påverka öppettiderna, se klockslag och särskilda öppettider under Fulltofta strövområde. 

Det finns flera iordningställda rastplatser utomhus i området för den som vill ta med egen fika. I närheten av Fulltofta Naturcentrum finns ett grillhus med tak.

Vandringsleder för alla

Utanför Fulltofta Naturcentrum finns fjorton olika vandringsleder för korta och långa turer. Ravinslingan är en tillgänglighetsanpassad slinga, som är en trädpromenad genom bokskog. Hämta vandringskartor och tips under Fulltofta strövområde.

Sagostubbe och bokstavslek

En hel del aktiviteter väntar också för barn utanför dörren med t ex Sagostubben där du kan krypa in. En hinderbana för små och stora finns i närheten av Naturcentrum. Aktiviteter som bokstavsjakt och torpruinvandring kan du också ge dig ut på. Läs mer under Aktuellt samt mer info om området finns under Fulltofta strövområde.

Utekonferenser med walk-and-talk

Fulltofta Naturcentrum, som har fullt utrustad konferenslokal, kan även skräddarsy en vandringskonferens eller möte utomhus med aktiviteter. Läs mer om våra olika paket på Vandringskonferenser.

Mer om Fulltofta

Något för alla

Fulltofta strövområde är ett vandringsparadis mitt i Skåne. Där finns Fulltofta Naturcentrum med utställning om naturen, konferenslokal,...

Läs mer