Ut i naturen via Fulltofta Naturcentrum

Vandringskartor, tips om uteliv, café, utställningar och utekonferenser

Takeaway-fika och -lunch. Tips om friluftsliv. Utställningar om naturen. Bokstavsjakt. Fulltofta Naturcentrum med café är dörren ut i naturen i Fulltofta där fjorton vandringsleder väntar.

Mitt i Fulltofta strövområde hittar du Fulltofta Naturcentrum som har öppet tisdag-söndag varje vecka. Vandringskartor, tips om friluftsliv och vårens olika helgaktiviteter i våra 19 olika strövområden hittar du här. På Fulltofta Naturcentrum finns också interaktiva utställningar om naturen. Just nu pågår Folk och fä i Fulltofta som lockar till en historisk vandring bland gamla torpruiner och även sinnlig utställning Sinnesbad i naturen.

Luncha och fika - även takeaway

I det inglasade uterummet i caféet kan du slå dig ned före eller efter vandringen med en lunch eller fika. Exempel på menyn är hemgjord kryddig morotssoppa med ingefära, frasiga rödbetsburgare, grönsakspaj, pizzabullar, pannkakor, matiga dubbelsmörgåsar, bullar och kakor. Det mesta är hembakat, ekologiskt eller närproducerat. Ring 0415-512 45 för att höra om dagens läckerheter.  Takeaway-lunch eller -fika kan också enkelt ordnas för den som vill ta med sig maten ut till caféborden utanför eller på vandringen. Varma och kalla drycker och allehanda kakor erbjuds också. Helger och högtider kan påverka öppettiderna, se klockslag och särskilda öppettider under Fulltofta strövområde. 

Det finns flera iordningställda rastplatser utomhus i området för den som vill ta med egen fika. I närheten av Fulltofta Naturcentrum finns ett grillhus med tak.

Vandringsleder för alla

Utanför Fulltofta Naturcentrum finns fjorton olika vandringsleder för korta och långa turer. Ravinslingan är en tillgänglighetsanpassad slinga, som är en trädpromenad genom bokskog. Hämta vandringskartor och tips under Fulltofta strövområde.

Sagostubbe, bokstavslek och torsdagsaktiviteter

En hel del aktiviteter väntar också för barn utanför dörren med t ex Sagostubben där du kan krypa in. En hinderbana för små och stora finns i närheten av Naturcentrum. Aktiviteter som bokstavsjakt och torpruinvandring kan du också ge dig ut på. Varje torsdag i mars och april är det dessutom lunchaktiviteter som vandringar, kreativa aktiviteter mm. Läs mer under Aktuellt samt mer info om området finns under Fulltofta strövområde.

Utekonferenser med walk-and-talk

Fulltofta Naturcentrum, som har fullt utrustad konferenslokal, kan även skräddarsy en vandringskonferens eller möte utomhus med aktiviteter. Läs mer om våra olika paket på Vandringskonferenser.

Mer om Fulltofta

Något för alla

Mitt i strövområdet ligger Fulltofta Naturcentrum som är en "entré" ut i naturen med utställning, servering, aktiviteter samt...

Läs mer