Skogslek och skattjakt

Klättra och testa balansen

Skogen är en enda stor lekplats om man bara har lite fantasi. I några områden har vi hjälpt naturen på traven. Här finns bland annat skogslek och detektivrunda.

Skogen är full av naturliga lekplatser. Låt skogen bli en magisk värld. Med lite fantasi blir kanske trädstammen en båt som tar dig till spännande platser och stenarna blir små öar i ett farligt hav. Äventyret skapar du själv.

På några platser har vi hjälpt naturen lite på traven för att skapa roliga lekplatser. I fyra av våra områden finns hinderbanor för barn - i Arriesjön utanför Malmö, Fulltofta Naturcentrum utanför Höör, Järavallen norr om Barsebäck och Bockeboda utanför Kristianstad. Här kan du klättra i rep, testa balansen på stockar och balansera på höga stubbar. I närheten finns fikabord för hela familjen, i Fulltofta och Järavallen är grillen bara några meter bort.

I Skrylle finns skogslek en bit bort från naturum, som Lunds kommun ansvarar för.

I Fulltofta kan du dessutom ta med familjen på en klurig detektivrunda. Rundan är ungefär en kilometer lång och du måste lösa olika ledtrådar för att komma vidare. Lite som en skattjakt. Eller utmana varandra på en tre kilometer lång bokstavsjakt. Instruktioner får du på Fulltofta Naturcentrum.