Cykla mountainbike

Lagom mycket mjölksyra

Teknisk slinga i tallskog eller kuperat i backar. Hitta din favoritslinga i våra områden. Undvik gärna vandringsleder.

I Järavallen, Klåveröd, Kronoskogen, Bockeboda och Skrylle finns 17,5 km stigar för mountainbike. Kör helst inte utanför dessa markerade leder - särskilt när det är blött och lerigt - eftersom du med de kraftiga däcken riskerar att skada mark som är avsedd för promenader och vandring. På vandringsleder har även vandrare företräde, så sakta ned när du närmar dig andra och använd gärna ringklocka.

Via en ny app Singletracker.dk beskrivs flera av våra mtb-leder. I appen får du en vägledning över hur mtb-leden är upplagd, omgivande natur, svårighetsgrad och en betygssättning. Alla slingor har inte fått en rating, eftersom appen är ny. 

Kartor att ladda ned över våra mtb-leder hittar du också under Strövområden samt en beskrivning här nedan:

Järavallen

Den 6,6 kilometer långa mountainbikeslingan i Järavallen är lätt kuperad, med inslag av mer tekniska partier. Leden korsar vandringsstigar på fem ställen, där cyklister måste vara extra uppmärksamma. Stigen börjar vid västra parkeringen och går medsols.

Mer om Järavallen

Kronoskogen

I Kronoskogen finns ett markerat område särskilt för cyklister, där du kan cykla både på stigar och fritt i terrängen. Du cyklar i tallskog och sanddyner. Stranden ligger nära om du vill kombinera med ett dopp i havet. Lergöksrundan - en cykelled som går genom stora delar av Ängelholm - går också genom strövområdet och passerar det markerade cykelområdet.

Mer om Kronoskogen

Klåveröd

På slingriga kuperade stigar, över rötter och stenar och på lättcyklade skogsvägar går den 5,3 kilometer långa mountainbikeslingan i Klåveröd. Det är ingen extrem runda, men ändå tillräckligt utmanande. Mjölksyra får du lätt i några av Söderåsens branta backar. På Klåveröds vandrarhem kan du sova över. Vandrarhemmet hyr ut cyklar och arrangerar guidade cykelturer.

Mer om Klåveröd 

Skrylle

Mountainbikespåret i Skrylle går genom barr- och lövskog. Spåret är ca 11 km långt och graderas som lätt till medelsvårt, med vissa krävande passager. Slingan går mestadels i skogsterräng samt kortare sträckor på asfalterad cykelväg vid Skryllegården och i Dalby.

Mer om Skrylle (skrylle.se) 

Bockeboda

Bockebodas mtb- och trailslinga är en smal och teknisk skogsstig. Stigen är 6,4 km lång, men kan kortas med 2,8 kilometer eller förlängas med två varv i den norra delen så att den blir 3,6 kilometer längre. Var uppmärksam på varningssymboler och ta det försiktigt där stigen korsar vandrings- och motionsslingor. Stigen är framtagen i samarbete med CKC4 i Kristianstad och Härlövs IF.

Mer om Bockeboda