Geocaching

Leta skatter och navigera

Att leta skatter kan göra utflykten lite extra spännande. Geocaching heter det och du letar upp gömmor med hjälp av din telefon.

Det finns hundratals skatter gömda i de skånska skogarna och i alla våra strövområden hittar du cacher som andra geocachare lagt ut. För att hitta cacherna behöver du ladda ner en app i din telefon eller ha en GPS.

Cachen består oftast av en behållare med en loggbok, där du kan anteckna dig. En del gömmor innehåller förstås föremål, som du gärna får ta med dig hem. Men glöm inte att lägga dit ett annat föremål så att det finns något till kommande geocachare.

Hur gör jag?

Det finns flera appar för geocaching där du använder GPS:en i telefonen. I apparna beskrivs ofta olika cacher, bland annat svårighetsgrad, ledtrådar och andra geocachares kommentarer. Appen söker efter cacher i närheten av den plats där du befinner dig. Sen är det bara att följa markeringen i kartan och börja leta. Vissa cacher och funktioner kommer du bara åt via betalversion av appen.

Vill du använda din GPS måste du först registrera dig på den internationella webbplatsen www.geocaching.com. Information på svenska hittar du på geocaching.se.