Bästa badet?

Hitta din favorit!

Strandklitter och vidsträckt sandstrand. Eller trolsk skogssjö. Sommar och bad hör ihop och i våra områden finns något för alla smaker. Hitta din favorit när du ska ut!

Bad i havet

Gillar du havet, långa vita sandstränder, strandklitter och tallskog? Då är Kronoskogens strövområde på västkusten och Friseboda samt Vitemölla strövområden på ostkusten något för dig. I Tjörnedala strövområde går det också att bada från en liten sandstrand i områdets norra del, i övrigt är kusten stenig.

Bad i sjö

Föredrar du en stilla sjö i skogen ska du bege dig till strövområdena i Frostavallen, Breanäs eller Möllerödssjö. Visst går det att plaska vid stranden i Snogeholm också, men sjön är lite grumlig. På vissa platser finns anlagd badplats, på andra ställen badar du från brygga eller från strandkanten.

I Arriesjöns strövområde går det att bada, men det finns ingen iordningställd badplats. Bad sker på egen risk och sjön blir snabbt väldigt djup.

I Järavallens strövområde går det att bada i den anlagda sjön. Här finns en liten sandstrand dit du kan komma med rullstol. Här finns också grillplatser, bänkar och bord. Tänk på att det blir djupt snabbt. Även i Fulltofta strövområde finns det möjlighet att bada i Ringsjön, men håll koll på de badprover som tas och läggs ut på Hörby kommuns hemsida alt sök via Badplatsen (länk nedan).

Badprover och temperatur

Badprover redovisas på Havs- och vattenmyndighetens webb: www.havochvatten.se/badplatsen I övrigt kan du söka information om aktuella vattenprover via kommuner. Badtemperaturer kan du ofta få via din lokaltidning eller kommun. SMHI gör även regelbundna mätningar över ytvattentemperaturer i havet.