Inga små stjärnor får slockna

Föreställning-utställning-eget skapande

Genom ett unikt samarbete mellan Teater Sagohuset och Stiftelsen Skånska Landskap kan vi erbjuda ett engagerande möte mellan barn, natur och kultur: Inga små stjärnor får slockna.

Dagen innehåller:

Föreställning: Pojken och Stjärnan. Av Barbro Lindgren i regi av Pelle Öhlund.

Natthimlen är mörk och stilla och full av stjärnor.

Cirkustältet är tomt och tyst. Men i eldslukarens vagn lyser det. Där föds ett barn, med vidöppna ögon kommer han till världen och ser sig allvarsamt om- kring. Samma natt föds också ett litet föl i cirkushästarnas vagn.

Det är märkvärdigt, de föds samma natt och två stjärnor tänds på natthimlen ovanför cirkustältet.

Ett rörande och humoristiskt, visuellt och musikaliskt teateräventyr om vänskap.

Utställning Småkryp

En poetisk och rogivande utställning om småkryp som går att finna runt om i Fulltoftas skogar och kulturlandskap. Fula eller vackra, det är ändå småkrypen som får världen och miljön att fungera.

De är fullständigt livsnödvändiga för vår överlevnad och vårt välmående.

I denna utställning lär vi känna några väldigt vanliga arter och några ovanliga. Utställningen inspirerar även till att gå ut på egna krypletarsafari för att se och upptäcka storheten även i det allra minsta.

Eget skapande

Efter föreställning och utställning får eleverna gå ut i naturlandskapet och själva samla in naturmaterial till eget skapande tillsammans med en land-art pedagog. Varje barn får göra ett eget litet småkryp, hämtat från fantasins värld, inspirerat av de tankar och kunskaper som utställningen har gett. Dessa skapelser får de sedan ta med sig tillbaka till skolan där de själva får ställa ut sin konst. Denna del av dagen sker utomhus, vilket innebär att eleverna behöver ha kläder efter väder.

För vem?

Årskurs F och År 1 i utvalda kommuner i Skåne som är; Hörby, Lund, Eslöv, Svalöv, Kristianstad, Hässleholm, Klippan, Perstorp och Malmö. Begränsat antal deltagare!

Obs! Del av dagen sker utomhus, vilket innebär att eleverna behöver ha kläder efter väder. 50 elever/ pass.

Var?

Fulltofta Naturcentrum

När?

11 mars-29 mars 2019.

Kostnad?

Hela dagen är kostnadsfri för deltagande skolor. Såväl dagen (föreställning, utställning och eget skapande) som bussarna är finansierade av Statens Kulturråd och Region Skåne. Egen medhavd lunch och ev frukt medtages. Äts utomhus. Möjlighet att grilla finns.

Anmälan?

Anmäl er i bokningsformulär nedan. Obs, anmälan stängd 190204 pga att platserna gått åt. Anmälan är giltig först då ni fått en bekräftelse på att ni kommit med samt att ni har bekräftat den speldag och pass ni blivit tilldelad. Antalet deltagare är begränsat. Urval görs utifrån anmälnings- datum och en jämn kommunfördelning görs. Mer utförlig information sänds därefter ut till alla.

Villkor?

Dagen är kostnadsfri med villkoret att minst en pedagog/klass kan delta på en utvärdering den 10 maj kl. 13-15.30 på Fulltofta Naturcentrum.

Mer om Fulltofta

Något för alla

Mitt i strövområdet ligger Fulltofta Naturcentrum, med utställning, café, besökscentrum och olika aktiviteter. Stigarna är många för den...

Läs mer