Den Hemliga Grönheten

Sinnliga salonger

Möte med det naturliga bokförlagets medarbetare för att färdigställa sista kapitlet i århundradets bok. Under 2017 erbjöds skånska klasser i årskurs 3-4 att träda in i de sinnliga salongerna på Brinkesholm.

Det gröna bokförlagets huvudförfattare Herr Fantasén vägrar att skriva århundradets bok ”Den Hemliga Grönheten”, eftersom han inte tror att någon kommer att läsa den. Människor har nämligen slutat att tycka att naturen är naturlig. Det är upptakten i projektet som gick av stapeln 2017 i Fulltofta strövområde.

Under en dag i de sinnliga salongerna på Brinkesholm får du som lärare och dina elever möta ”Det naturliga” bokförlagets medarbetare och färdigställa sista kapitlet i århundradets bok!

Stiftelsen Skånska Landskap erbjöd skånska skolor, årskurs 3-4, en underbar dag där vi upplevde naturen med alla våra sinnen. Fokus var att stimulera elevernas förmåga att uttrycka och beskriva sina upplevelser och känslor. Med hjälp av en ramberättelse kommer eleverna in i ett sammanhang som ger mening till dagens övningar. 

Läs mer om projektet under 2017

Projektet pågick 30 augusti- 5 oktober med speldagar måndag -torsdag. En heldag varade mellan ca 9.00- 14.00 i Fulltofta strövområde mellan Höör och Hörby. Anmälan var öppen för alla skånska kommuner. Grundskola årskurs 3-4.

Projektets upplägg

Förarbete: Påbörjas cirka en vecka innan genomförandedagen

Genomförandedag: Vid Brinkesholm på Fulltofta strövområde

Efterarbete: På egen hand på er skola.

Kostnad

Projektet var kostnadsfritt för skolor via stöd från Region Skåne. Stiftelsen Skånska Landskap bjöd på transport med en buss/dag á max 50 elever. Varje klass krävde minst två engagerade medföljande lärare/pedagoger. Egen medhavd matsäck