Med buss till naturen

Utflykt utan bil

Vill du göra en utflykt men lämna bilen hemma? Idag går det att ta sig till några av våra områden med buss eller tåg. I andra områden har du några kilometer att gå från busshållplatsen.

Att kunna ta sig ut i naturen med buss och tåg tycker vi är viktigt. Det gynnar vår miljö och gör det möjligt för besökare utan bil att uppleva naturen.

I flera av våra strövområden finns idag en hållplats, där det ibland kan bli en till tre kilometer att gå för att komma till närmsta stig. Välj fliken Karta på respektive strövområde på webben och kryssa i Hållplats. Här ser du alla hållplatser och kan välja varifrån du vill åka och hitta tider. Dyker det inte upp någon hållplats betyder det att det tyvärr inte finns buss- eller tågförbindelse för just detta strövområde.

Under rubriken "Hitta hit" under varje strövområde får du mer information om hur långt bort hållplatsen ligger. I kartan för varje strövområde på webben och på den detaljerade kartan i varje strövområdesfolder finns busshållplatserna markerade.

Ta bussen till vandringen

Vi har tagit fram tips på vandringar i Järavallen, Fulltofta och Snogeholm, dit du kan ta dig med buss. Du kan välja att vandra en dag eller övernatta i tält, stuga eller vindskydd. Andra områden som du kan ta dig med buss är Frostavallen, Kronoskogen, Tjörnedala, Vitemölla och Bockeboda.
Vandra i Fulltofta

Vandra i Snogeholm

Vandra i Järavallen

Buss till Fulltofta Naturcentrum

Skånetrafiken har numera helgtrafik till Fulltofta Naturcentrum. Buss 469 går hela vägen till parkeringen vid naturcentrat på lördagar och söndagar, från Höör och Hörby. I Hörby är bussen synkad med SkåneExpressen från Malmö, Lund och Kristianstad.