Tält, vindskydd & stall

Ta med sovsäcken

Vindskydd finns i många strövområden. I Snogeholm finns även tältplats med toaletter samt ett stall.

Vindskydd

I flera av våra strövområden finns vindskydd, oftast med eldplats och toalett i närheten. De flesta av dem ligger i anslutning till våra leder. Dessa lägerplatser sköts då av ansvarig kommun.

I dessa områden finns vindskydd:

Breanäs (1 st, Östra Göinge kommun ansvarar för) 

Frostavallen (4 st, Höörs kommun som ansvarar för)

Fulltofta (3 st, varav två på samma plats som vi sköter, Hörby kommun ansvarar för ett)

Grytåsa (1 st, Örkelljunga kommun ansvarar för)

Järavallen (1 st, Kävlinge kommun ansvarar för)

Klåveröd (4 st, vi sköter tre, Svalövs kommun ett)

Skrylle (9 st, måste bokas, Lunds kommun som ansvarar för)

Snogeholm (2 st, på samma plats, Sjöbo kommun ansvarar för)

Tjörnedala (1 st, Simrishamns kommun ansvarar för)

Tälta

Ditt tält får du sätta upp ett dygn eller två enligt allemansrätten. Men tänk på att inte störa markägaren eller skada naturen. Välj att slå upp tältet på tålig mark och inte i använd betesmark, åker eller plantering. Om ni däremot tältar i stora grupper med många tält måste du alltid be markägaren om lov.

I några av våra strövområden är hela eller delar om området naturreservat. Det betyder att särskilda bestämmelser gäller för området som innebär vissa inskränkningar i allemansrätten, t ex tältningsförbud. Vad som gäller för just det strövområde du ska besöka ser du under rubriken Bra att veta på respektive strövområdessida eller på skyltar i området.

Tältplats i Snogeholm

En bit bort från stugan Raftarp, mitt i Snogeholms strövområde, ligger en stor tältplats där du kan sätta upp ditt medhavda tält. Allmänna toaletter och duschar finns i ett av husen. 

Stall i Snogeholm

I det intilliggande stallet bredvid stugan Raftarp, mitt i Snogeholms strövområde, går det att sova på träbritsar (ingen värme). 50 kronor per person, lägsta avgift är dock 400 kronor. Bokning tas om hand av Elna Larsson, elna.larsson@snogeholmfritid.se och 073-7145440.