Orehus

Gästbetyg

4,3 / 5,0
(20 gäster har betygsatt detta boende.)

Stugegenskaper

  • 12

Med skogen som granne

Orehus, som ligger i områdets utkant, är boendet för både små och stora sällskap som vill vandra och njuta av Stiftelsens Skånska Landskaps vandringsleder. Tolv bäddar är fördelade på två hus, det ena är rullstolsvänligt.

En bit från Snogeholmsvägen och inbäddat i lövskog ligger Orehus, som egentligen består av två stugor, Orehus 1 och 2.

I Orehus 1 finns 6 bäddar fördelade på två rum (en dubbelsäng plus två enkelsängar i det ena rummet och två enkelsängar i det andra), fullt utrustat kök med kyl, frys, mikrovågsugn, spis och ugn och en matsal med plats för upp till 12 sittande. Här finns toalett och dusch. Orehus 1 är tillgänglighetsanpassad, inga husdjur får vistas här.

I Orehus 2 finns 6 bäddar (tre mindre sovrum med enkelsäng och ett stort rum med dagbädd och en våningssäng). I det större rummet  finns också litet bord med plats för 2 sittande samt toalett och dusch. Här finns ett litet trinettkök i hallen. Här är husdjur tillåtna. Orehus 2 är inte rullstolsvänlig.

Du kan välja att boka båda husen, eller endast Orehus 1. Husdjur får endast vistas i Orehus 2.

Du kan hyra dygn, weekend (fredag-söndag) eller hel vecka. Det är inte tillåtet med fler boende än antal bäddar i stugan. Incheckning är normalt kl 15, utcheckning kl 11.

Du tar själv med sänglinne, handdukar, toalett- och hushållspapper. Kom ihåg att städa innan du lämnar huset. Städutrustning finns. Du kan boka stugstädning för en extra kostnad.

Har du bokat och ska hämta nyckel? Information om nyckelutlämning hittar du i din bokningsbekräftelse.

Stiftelsen Skånska Landskap har många långa och korta vandringsstigar i Snogeholms strövområde. Landskapet är varierat med sandiga hedar, öppna fälader, blöta alkärr, skir lövskog och mörk granskog. Totalt finns fyra stugor och två lägergårdar att hyra i området.

Folder med karta för Snogeholms strövområde

Priser

Hyra av Orehus 1

Period Dygn (Mån-Fre) Dygn helg/Weekend Vecka
Nov-mars 1100:- 1500:-/2500:- 3900:-
April-okt 1100:- 1500:-/2500:- 4500:-

 

Hyra av både Orehus 1 och 2

Period Dygn (Mån-Fre) Dygn helg/Weekend Vecka
Nov-mars 1500:- 1900:-/2900:- 4500:-
April-okt 1500:- 1900:-/3500:- 5900:-

Valfria tillägg (meddela oss när du bokar):
Barnsäng och barnstol (kan lånas)
Städning (1000:-)

Boka

Du kan boka våra stugor online via Nordic Travel, Skånes officiella arrangör. Här kan du se tillgänglighet, boka och betala direkt med kreditkort. Du kan också beställa tillägg som barnsäng och städning via meddelandefältet i bokningen. Efter bokning får du bekräftelse per e-post. 

Har du bokat och ska hämta nyckel? Information om nyckelutlämning hittar du i din bokningsbekräftelse.

Bokning online är inte möjlig 2 dagar innan incheckning.

Se tillgänglighet och boka Orehus online

Mer om hur du bokar våra olika boenden

 

 

Mer om Snogeholm

Äventyr mellan sjöarna

I Snogeholm – mellan sjöarna Sövdesjön, Snogeholmsjön och Ellestadssjön - möter du ett skiftande landskap med sandiga hedar, öppna...

Läs mer