Vinnande bild utsedd i vår fototävling

Stämningsfull tältnatt vid Klåverödsdammens blanka spegel. Den vinnande bilden i fototävlingen under Hela Skåne sover ute togs av Julia Christensen. Fortsätt att dela era utenätter på Instagram.

Under #helaskånesoverute på Instagram finns idag en stor inspirerande bildbank av foton på lägereldar, hammockar i motljus och familjer som slår läger. Enbart i år delades fler än 300 bilder med härliga sovaute-upplevelser på Instagram i samband med Hela Skåne sover ute. För att ingå i urvalet i vår fototävling ville vi att bilderna även skulle hashtaggas med #skanskalandskap. Vår jury bestod av bl a sovaute-experten Markus Torgeby, fotograf Frida Torgeby, Charlotta Kabo Stenberg, VD, Stiftelsen Skånska Landskap samt Torbjörn Lingöy, projektledare, Stiftelsen Skånska Landskap, som poängbedömde bilderna var och en för sig.

Det blev Julia Christensen, @juliachristensen,som tog hem förstaplatsen med en stämningsfull bild från hennes tältnatt i Klåveröds strövområde medan Andreas Cederström, @andriijas, tog hem både andraplatsen och tredjeplatsen med foton på hängmatta vid sjö samt slumrande son i vindskydd. Nedan finns motiveringarna för varje bild:

Vinnande bild av @juliachristensen: "Det varma ljuset, konturerna av personen och den hemtrevliga känslan inuti tältet står i kontrast mot den mörka natten och de blå kalla tonerna. En bild som verkligen fångat det underbara i att sova ute."

Bild 2a pris av @andriijas: "Det ska vara enkelt att sova ute. Denna bild fångar just det. En hängmatta mellan två träd och en tarp ovanför. En attraktiv plats och i gränslandet mellan två element förstärker naturupplevelsen."

Bild 3e pris av @andriijas: "Pojkens leende och det tidigare morgonljuset som strilar in i vindskyddet sammanfattar några av de bästa sakerna med att sova ute."

Förstapriset i tävlingen är boken Sova ute, som signerats av Markus Torgeby. Priser till tvåan och trean är sovaute-kit av tändstål samt behändig utelampa. Vi säger stort grattis till pristagarna och tackar alla andra för era fina bilder som ni publicerat. Fortsätt att dela era utenätter med #helaskånesoverute samt #skanskalandskap under hela året.

2021 är vi tillbaka igen med ett nytt Hela Skåne sover ute.

Publicerat: 2020-06-24