Vårprogram för friluftsliv är ute

Vandra och vårbada i Möllerödssjö, lunchvandra i Arriesjön och skoogla i Järavallen. Vårt breda vårprogram innehåller 30-talet olika friluftsaktiviteter.

Vårt vårprogram innehåller aktiviteter för vandringsintresserade, nybörjarvandrare, hundägare, yngre, äldre, familjer, ungdomar, kreativa och många fler. Aktiviteter finns också över hela Skåne i många strövområden. Du får också chansen att träffa flera av oss som jobbar på Stiftelsen Skånska Landskap när vi guidar eller leder träffarna. Ladda ned Vårprogram 2020 och sprid det gärna vidare till andra. Vik programmet i A3 till en tresidig broschyr eller sätt upp på väggen.

Samtliga aktiviteter läggs upp inom kort under Aktuellt på vår webb där du också får info om anmälan. Vill du ha tryckta programblad kan du hämta på Fulltofta Naturcentrum eller vårt kontor i Höör (från slutet av v 5).

I januari och februari arrangerar vi två lunchvandringar om hur du kommer igång med vandring i Arriesjön respektive Frostavallen. Under sportlovet kan du dels komma på Sportlovskul i Fulltofta med skapande verkstad med Blå lådan, dels "skoogla" i Järavallen. I mars finns både trädkroki i Fulltofta och vandring i unika Djurholmen på programmet. I april och maj kan du komma på vandring inklusive vårbad i Möllerödssjö, laga nässelsoppa i Fulltofta, skapa i Snogeholm, kort "naturfotokurs" i Klåveröd eller ta en utenatt under Hela Skåne sover ute. I slutet av juni kommer vi också för första gången att anordna en äventyrscamp för unga 8-15 år i Klåveröd (mer info om detta kommer i maj månad).

Nytt för våren är också att du varje torsdag i mars och april kan slinka in på Fulltofta Naturcentrum för öppna aktiviteter. Både rörelse, kreativitet och lugna aktiviteter kommer att erbjudas, ibland riktat till äldre och andra gånger till yngre. Programmet för dessa torsdagar aviseras på vår webb.

Välkommen ut i naturen!

 

Publicerat: 2020-01-23