Många vill sova ute

Vårt projekt Hela Skåne sover ute skapar stort intresse. Lägereldar, nallehotell, tältäventyr, siesta, trädsegel, mys i vindskydd och nattsafari kommer att poppa upp över hela länet.

Det är två veckor kvar till Hela Skåne sover ute som sker under Valborgsveckan när många tar sig lite ledigt. Intresset är stort för att övernatta utomhus, vilket syns inte minst i spridningen i sociala medier.  Nu hoppas vi på Stiftelsen Skånska Landskap på skönt uteväder så att många skåningar ger sig ut med vänner och familj för egna äventyr.

För de som inte vågat eller testat att sova ute finns det sova-ute-aktiviteter i allt från utevila för barn i Skrylle och tältäventyr i Frostavallen till sova med hund i Mossbystrand. I skrivande stund är cirka 35 olika aktiviteter planerade. De är även spridda geografiskt: i 13 av Skånes 33 kommuner kommer det finns det arrangemang under Hela Skåne sover ute.

Stiftelsen Skånska Landskap planerar att fortsätta projektet under 2020 samt 2021 tillsammans med samarbetspartners Naturum Skrylle, Naturum Söderåsen och Naturskolan i Lund. 

Genom samarbete med Fritidsbanken som finns på tre skånska orter kan man låna de uteprylar man behöver, om man inte fyndar på andrahandsmarknaden.

Tävling: Dela din natt på Instagram och vinn ett sova-ute-kit

Dela din nattupplevelse under Hela Skåne sover ute!  Vi vill se era utebilder under perioden 29 april-5 maj med hashtagg #helaskånesoverute samt #skanskalandskap på Instagram. Det kan handla om en känsla, en naturupplevelse eller något annat speciellt med just din natt. Vinnaren får ett sova-ute-kit av sovsäck med hög komfort, uppblåsbart liggunderlag samt pannlampa. Värde ca 3000 kr. Juryn som utser bästa bild består av Torbjörn Lingöy, projektledare, Charlotta Kabo Stenberg, vd på Stiftelsen Skånska Landskap, Johan Hammar, naturfotograf samt Fredrik Hjorth, välkänd profil och inspiratör när det gäller uteliv. Under 2017 genomförde han sitt projekt 52 veckor-52 nätter då han sov i tält minst en natt i veckan.

Läs mer om Hela Skåne sover ute: www.skanskalandskap.se/helaskanesoverute

 

 

Publicerat: 2019-04-12