Hitta sommaräventyren hos oss

Sommarcamp för kids, kafferep i träd och konstvandringar. I sommar kan du hitta events för alla åldrar i våra strövområden.

Som traditionen bjuder öppnar vi i juni vårt två veckor långa Sommarcamp för kids i den vilda trädgården vid Brinkesholm i Fulltofta strövområde. Temat är småkryp för årets Sommarcamp som pågår 24 juni-7 juli. Varje dag har vi något nytt som händer. Läs i dagsprogrammet under Aktuellt på vår sida. Som tidigare kan du övernatta i våra tipitält för en liten kostnad. Boka plats på vår sida!

Den 24 juni kan du också komma på Kafferep och trädfika i Fulltofta med Embla Träd. Dagen efter, 25 juni, kan du håva efter vattendjur i Grytåsa strövområde (kursen i hur du gör upp eld med tändstål ställs in pga rådande eldningsförbud). Under helgen 27-28 juni kan du vandra och vila under Mindful vandring i Klåveröds strövområde. Den 29 juni är det dags för en guidning i Snogeholms strövområde av de nya LandArt-konstverken.

Juli inleds med ett event 5-13 juli i sydöstra Skåne som heter Musik i Äppelriket där man kan njuta av musik och natur. Ett av arrangemangen är en guidning av ArtWalk 12 juli i Tjörnedala strövområde. Den som vill klättra i träd i Fulltofta strövområde med Embla Träd kan du anmäla dig till 15, 22, 29 juli eller 5 augusti.

I augusti kan du komma på ännu en Mindful vandring 17-18 augusti i Klåveröd. Den 30 augusti arrangeras även en Fladdermusvandring i Snogeholms strövområde under ledning av Naturskyddsföreningen Färs.

Under hela sommaren kan du också se vår Småkrypsutställning på Fulltofta Naturcentrum som har öppet alla dagar utom måndagar. Efteråt kan du göra en egen exkursion med vårt småkryps-kit som du hämtar i receptionen.

Tider och info om alla aktiviteter i vårt kalendarium under Aktuellt.

I alla våra strövområden finns det naturligtvis alltid oändliga möjligheter att vandra, klättra, bada, fiska, paddla och mycket annat. Bara att söka på vår sida efter tipsen!

 

Publicerat: 2019-06-19