Sju äventyr för höstlovet

Kvällsvandra med ficklampa, gör lunchtaco över eld eller kryp in i en sagostubbe. Vi har samlat sju tips för uteliv under höstlovet. Fler finns på vår sida.

De enkla utflykterna i skogen utanför är ofta de mest minnesvärda. Ta chansen att vara i naturen under lediga dagar. Stiftelsen Skånska Landskap har tipsen för höstlovet!

Laga lunchtaco över eld. Flytta ut lunchen i skogen. Gör upp eld vid en grillplats ute i skogen där du kan fräsa grönsaker och kryddor som du lägger i bröd. Stormkök fungerar naturligtvis lika bra. Hitta recept på mexikansk tacogryta och annat gott.

Vandra en halvdag. Gummistövlar, tröja och jacka. Det räcker för att ge sig ut på vandring med kompisar eller familj. Gör en höstvandring på någon av Stiftelsen Skånska Landskaps markerade leder i t ex Djurholmen, Möllerödssjö, Grytåsa, Järavallen, Skrylle, Friseboda eller Breanäs. Hitta kartorna inför äventyren.

Kom på Höstlovskul i Fulltofta. Kryp in i träslottet Sagostubben i Fulltofta för att lyssna på saga. Avsluta vid elden och smaka höstsoppa. Familjeaktivitet för alla från 5 år. Info om anmälan. I Fulltofta kan du även vandra, fika och gå på bokstavsjakt!

Gå på kvällsvandring med ficklampa. När det skymmer är det spännande att röra sig i skogen som fylls av skuggor, dofter, trädsus och prassel. Gå tillgängliga Strandslingan, 1,6 km, i Snogeholm och följ uppsatta reflexer. Läs mer om reflexvandring i Snogeholm.

Sov över i skogen. Kan det bli mysigare än att krypa in i en sovsäck i tält i skogen? Du får tälta ett dygn i naturen enligt Allemansrätten. Läs gärna några sova ute-tips innan du ger dig ut.

Gå på skattjakt i naturen. Kan du hitta en sten som ser ut som en gubbe? Kan du finna fem sorters löv? En rovfågel som seglar över dig? Läs mer i våra tips om skattjakt/naturbingo i Skogen är en skatt.

Cykla mtb. Ge dig ut och testa någon av cykellederna i Järavallen, Kronoskogen, Bockeboda, Skrylle eller Klåveröd. I Bockeboda finns ett särskilt barnområde för mtb. I Klåveröd kan du även hyra mtb. Läs mer om våra cykelleder i skånska strövområden.

Publicerat: 2019-10-31