Ny mtb-led testas i Klåveröd

På Cykelns dag den 3 juni presenterar vi en ny mtb-led på 14 km i Klåveröds strövområde i ett samarbete med Klåveröds vandrarhem. Ladda ned vår karta eller gpx-fil i Viewranger.

Från sommaren 2020 och ett år framåt kommer Stiftelsen Skånska Landskap testa en ny blåmarkerad mtb-led i Klåveröds strövområde. Tanken är att möta allmänhetens önskemål om fler cykelleder i våra strövområden. Idag finns sammanlagt cirka 45 km markerad mtb-led i alla våra områden, även särskilda terrängområden för mtb i Bockeboda och Kronoskogen.

Samtidigt testar Stiftelsen Skånska Landskap att markera den nya leden enligt det alpina färgkodningssystemet som utgår från grön, blå och röd klassning efter svårighetsgrad. Idag pågår ett arbete med att plocka fram en nationell markeringsstandard för mtb-cykling som vi utgår ifrån. På några delar av leden kommer olika aktiviteter samsas, en sk Kompisled vilket är ett koncept som redan idag finns norröver i Sverige

Den blåmarkerade mtb-leden i Klåveröd kan betecknas som en relativt lättcyklad led, men till skillnad från grön nivå förekommer rötter och stenar i en utsträckning som gör en mountainbike mer lämpad. Fjädring är däremot inte absolut nödvändigt och en blå led är inte svårare än att både barn och nybörjare med hyfsad teknik tar sig fram utan större problem.

Eftersom den nya leden testas kommer den inte att finnas med på ordinarie Klåverödskarta och informationsfolder. Ladda ned kartan här samt mer info om arbetet med ny mtb-led. Mtb-leden finns även i appen Viewranger där du kan ladda ned kartan som gpx-fil.

Välkommen ut på cykel i Klåveröd och våra andra strövområden!

 

 

 

Publicerat: 2020-06-03