Kärleksfullt event om troll gladde många

"Mysigt, men lite läskigt. Trevligt och mycket uppskattat." Åter igen lockade mellandagsaktiviteten i Fulltofta strövområde fram både wow, skratt och några kittlande rysningar.

I mellandagarna, 28-30 december, arrangerades Trollets skafferi för barn med familjer vid Fulltofta Naturcentrum. En mini-vandring för barn samtidigt som en saga om ett klåfingrigt troll och en försvunnen älvkrona spelades upp för dem. I år var det fullbokat igen: cirka 110 barn, föräldrar, mor-/farföräldrar och syskon var på plats i skogen. Stiftelsen Skånska Landskaps skollovsverksamhet är alltid välbesökt, och särskilt under jullediga dagar.

-Jag tror att just Vinterlovskul är ett väldigt uppskattat arrangemang eftersom det blir en delad upplevelse på kors mellan generationer men på barnens villkor. Många vill gärna komma ut, inte minst efter all julens sittande och ätande, säger Åsa Johansson, verksamhetschef för Upplevelsepedagogiskt centrum, Stiftelsen Skånska Landskap.

Hon förklarar vidare att i just detta arrangemang blir besökarna så väl mottagna, i år genom "ett kärleks- och omsorgsfullt förpackat event som gjorde många glada". Allt ramas in av en fin och lite sedelärande historia. Samtliga Vinterlovskul bygger på berättelser från det gamla Fulltofta och oftast är berättelserna fiktiva.

-Det är en lagom spännande vandring in i Trollskogen där vi alla även får träffa trollet och se hans förändring genom lek, skratt och önskningar inför det nya året. Det är eld, värme och nyårsdryck och efter stunden ute avslutas allt inne på Naturcentrum med varm choklad och pannkakor, menar Åsa Johansson.

Håll gärna koll på vår Facebook samt hemsida inför nya events under sport-, påsk- och sommarlov då det alltid händer mycket spännande i Fulltofta strövområde med Fulltofta Naturcentrum!

 

 

 

 

Publicerat: 2019-01-09