Julkänslor i våra strövområden

I december sker mycket i vår natur. Den 9 dec är det julmarknad i Snogeholm samt vandring i Djurholmen. Den 5 dec öppnar Fulltofta Naturcentrum utställningen Vinterbjudning om skogens gröna.

Vill du komma i stämning inför julen och minska på stressen? I dag den 5 dec öppnas ny tillfällig utställning Vinterbjudning på Fulltofta Naturcentrum där vi skapat kransar, bordsdekorationer och stjärnor av naturens material inför jul och nyårstid. Bordet är dukat för såväl människor som fåglar och andra djur. Utställningen är öppen 5 dec t o m 5 januari 2019.

Den 9 dec är det också dags för julmarknad på Café Villa Vandra på Besökscentrum Snogeholm. På marknaden kan du handla lokala närproducerade julklappar som korgar, lammskinn och mycket annat. Caféet bjuder på Sövdeglögg. Öppet kl 11-15. Den 9 december kan du också bege dig till nordvästra Skåne och Djurholmen strövområde där Annika Christensen arrangerar en vandring.

Kvällen den 6 dec har Fulltofta Naturcentrum en musikalisk afton med trubaduren Johan Elmqvist. I skrivande stund är kvällen fullbokad, men kolla gärna om avbokningar kommer genom att maila fulltofta@skanskalandskap.se 

I mellandagarna, 28-30 dec, är det som vanligt jullovsaktiviteter för barn i Fulltofta. I år är temat Trollets skafferi och det väntas en spännande saga och vandring bland väsen i skogen.

Läs mer i vårt kalendarium om alla dessa events.

 

Publicerat: 2018-12-05