Häng med ut på Biologiska Mångfaldens Dag

En kvällsguidning i Fulltofta eller en strandvandring på hedarna i Friseboda. Boka in dig på någon av våra fyra vandringar och lär dig om naturen under Biologiska Mångfaldens Dag.

Över 300 aktiviteter sker runt om i landet i samband med Biologiska Mångfaldens Dag den 22 maj. Stiftelsen Skånska Landskap hakar på det goda initiativet att främja natur- och djurliv genom att anordna tre guidningar i Fulltofta strövområde och ytterligare en i Friseboda strövområde.

Kvällen den 22 maj kan du ta med barnen på naturguidning som handlar om både artrikedom och småkryp som läderbaggar och blåvingar. Samma kväll kan du också vandra i skymningen under en annan guidning med vår naturvårdsförvaltare Anders Rosell. Hela kvällen har vårt växthuscafé öppet på Fulltofta Naturcentrum där du kan fika eller äta lättare rätter före eller efter vandringen.

Den 26 maj är det dags för ännu en naturguidning i Fulltofta som är mer av en upptäcktsfärd genom vilda växter, biotoper och arter. Samma dag, 26 maj, arrangeras en strandvandring med guidning sköna Friseboda.

Missa inte dessa tillfällen! Läs mer om alla naturguidningar på www.skanskalandskap.se/kalendarium 

Läs mer om Biologiska Mångfaldens Dag.

 

Publicerat: 2019-05-16