Håll dig frisk genom att vara i naturen

Utnyttja naturen för att må bra. Locka barnen till skogslek. Träna i skogen. Vandra och se vårtecken. Skippa telefonmötet och ordna ett vandringsmöte.

Naturen är en skön plats att utnyttja just nu i tider när arbetsplatser och skolor stängs. Det är också en plats för att hålla dig frisk. Många är de studier som visar på hälsovinsterna med att vistas i naturen för att stärka immunförsvar, minska stress, sänka blodtryck och öka välbefinnandet i allmänhet. Risken att smittas av virus i naturen är minimal.

Sju tips för mer uteliv:

-Ta med barnen ut i skogen för att leka, gå skattjakt eller hinderbana

-Träna i naturen istället för på gymmet. Våra vandrings- och motionsslingor kan du ta sköna springrundor på. Du kan också träna "crossnature" över stubbar och stenar med eller utan barn.

-Barn gillar att gå i skogen eller på stranden. Börja med 1-2 km för de allra minsta. Vandringsturer under 5 km passar bra när du ska vandra med små.

-Flytta jobbmötet till skogen. Ta en vandring istället för ett telefonmöte - eller ordna en vandringskonferens utomhus.

-Passa på att vandra så att du inte missar de första vårtecknen. Vandringsleder för långa och korta turer finns i skånska strövområden där över 35 mil led väntar.

-Vill du både vandra och fika eller luncha? Du kan alltid åka till Fulltofta Naturcentrum med café som har öppet tisd-sönd eller Besökscentrum Snogeholm med Cafe Villa Vandra som är öppet lörd-sönd.

-Om du gillar att cyka mtb finns flera mtb-leder i skånska strövområden.

Publicerat: 2020-03-19