Friskvårdsprojekt i Vedema

Checkpoints för "Hittaut" finns snart i Vedema strövområde. Friskvårdsprojektets tanke är att främja motion genom att leta efter geografiska stationer i närmiljön.

Från mitten av juni kommer checkpoints att finnas i Vedema strövområde. Hässleholms orienteringsklubb har satt ut checkpoints på platser i Hässleholms kommun sedan början av maj. Intresset var stort redan under premiärhelgen: över 300 hade registrerat sig och totalt sett hade mer än 3900 registreringar gjorts.

-En deltagare har under lördagen tagit alla 111 checkpoints. På cykel hade han mätt upp att han cyklat 11,4 mil. Vi har både områden för cykel och till fots, säger Jan-Erik Liljefors som är engagerad i föreningen.

Projektet Hittaut har även checkpoints i Kristianstad kommun och förra året i Bockeboda strövområde. Tanken med friskvårdsarbetet är att locka människor att ta med kartan på promenaden, cykelturen eller löprundan för att röra på sig samt uppleva närområdet. Vid varje checkpoint finns en bokstavskod som man registrerar på sitt konto med chans att vinna priser. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt under säsongen. Hittaut är gratis och och aktiverar runt 80 000 deltagare.

Mer information om Hittaut i Hässleholm finns via länk där man även registrerar sig om man vill vara med. Markerade checkpoints finns ute till och med oktober, då nya sätts ut.

Läs mer om arbetet av Svenska Orienteringsförbundet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat: 2020-05-12