Dela #helaskånesoverute

Ordna hängmatte-möte i skogen. Ha minisemester i tält. Ta siesta på stranden. Med Hela Skåne sover ute 29 april-5 maj vill vi få fler att uppleva naturen.

Under en vårvecka ordnar Stiftelsen Skånska Landskap med samarbetspartners eventet Hela Skåne sover ute. Tillsammans med andra vill vi starta en ny grön rörelse för uteliv.

Stiftelsen Skånska Landskap ser de stora vinsterna i att stärka friluftsliv och utomhusvistelse, som ofta innebär chans till att varva ned, mindre stress, motion och en rad andra sköna upplevelser på köpet. Torbjörn Lingöy, projektledare, ser hur de små äventyren kan vara en dörröppnare för de mer utmanande turerna. Under 29 april-5 maj 2019 hoppas han att alla som kan sover ute och delar upplevelsen i sociala medier genom #helaskånesoverute

-Vi vill visa att naturen är öppen 24 timmar om dygnet. Naturen kommer närmare när det skymmer, allt blir mer levande. Bara att uppleva en lägereld under stjärnorna när mörkret sluter sig, och en ny värld vaknar, är speciellt, säger Torbjörn Lingöy.

Men alla är inte vana vid att vistas i skogen; alla har inte heller övernattat utomhus förut. Därför vill vi med Hela Skåne sover ute locka rutinerade "utesovare" i organisationer och föreningar, även enskilda, som kan välkomna andra att prova-på. Organisationer kan enkelt ladda upp sina aktiviteter på skanskalandskap.se/helaskanesoverute. Redan nu finns en rad spännande aktiviteter i vår lista och många fler är på ingång senare i vår.

Bakom idén finns utöver Stiftelsen Skånska Landskap även Naturum Skrylle, Naturum Söderåsen och Naturskolan i Lund.

Sprid idén Hela Skåne sover ute till fler. Dela #helaskånesoverute i sociala medier. Tipsa din förening, verksamhet eller ditt företag.

Läs mer om Hela Skåne sover ute.

 

Publicerat: 2019-02-28