Vinnande bild under Hela Skåne sover ute

En bild som andas förväntan och glädje kring det lilla äventyret. Så beskriver vi vinnarbilden i vår fototävling under Hela Skåne sover ute.

Fototävlingen under Hela Skåne sover ute på Instagram skapade stort intresse. Så många som 100-talet olika inspirerande sova ute-bilder syntes, vilket gav ett angenämt urvalsarbete för juryn. Enda kravet var att ha hashtaggen #helaskånesoverute samt #skanskalandskap. Juryn bestod av Charlotta Kabo Stenberg, vd för Stiftelsen Skånska Landskap, Torbjörn Lingöy, projektledare för Hela Skåne sover ute på Stiftelsen Skånska Landskap, Johan Hammar, naturfotograf samt Fredrik Hjorth, känd friluftslivsprofil och utesovare. 

Första pris fick en bild av familjen Simonsen som tog med barnen för att sova utomhus. Bilden fick 36 poäng av juryn som gav motiveringen:

"En bild som illustrerar det lilla äventyret och som bland annat innehåller förväntan, glädje och delaktighet. Kompositionen ger med sitt centralperspektiv, djup i bilden. Pappans blick skapar en nedförsbacke till barnet, naturligt att följa för en betraktare och ljuset in från höger lyser upp hans ansikte. Bilen i fjärran skapar dock en liten känsla av att vara på väg hem?"

På andra plats kom en bild på myset vid lägereld av Susanne Andersson i Nybrostrand som fick 32 poäng och motiveringen:

"Elden, gemenskapen och tältet summerar på ett tydligt sätt själva idén med ”Hela Skåne sover ute”.

Tredjeplatsen tog Ann Sandin i Klippan med bilden på en skön vila i gräset som fick 16 poäng:

"Varför bara sova på natten? En middagslur i diket med solen i ansiktet och fötterna fria för vinden."

De tre pristagarnas bilder syns på vår Facebook samt Instagram för dem som vill njuta av dem. Och alla övriga inspirerande utebilder finns under #helaskånesoverute

Stort tack till alla som medverkade!

Publicerat: 2019-06-05