Trollvinter i Vedema

  • Datum: 27/12-6/1
  • Tid: 11:00-16:00
  • Var: Vedema, Barsjön
Observera att detta evenemang avslutades 2021-01-06

Trollet har lämnat berget och är på dåligt humör. Det var länge sedan han var ute bland människorna och hittade på hyss. Nu har han masat sig ner till Barsjön, eller Svarta sjö som den hette när han var ung och spred skräck i bygden. För att muntra upp sig något sitter han framför lägerelden och minns sina glans dagar.

Välkomna ut på en kort promenad i trolsk natur - på egen hand. Ta med fika eller varför inte en korv att lägga på grillen. Promenaden runt Barsjön är ca 1,5 km. De som är riktigt äventyrliga kan förlänga promenaden och ta sig upp på Vedema Hall och njuta av den fantastiska utsikten.

Promenaden utgår från Vedema strövområdes huvudparkering och bygger på att man tar sig runt sjön på egen hand. Om det är fullt på parkeringen får ni vända och återkomma en annan dag. Större delen av sträckan kan man ta sig fram med barnvagn, men inte runt hela sjön. För att undvika smittspridning, håll avstånd till andra besökare.

Ta med mobiltelefon eller surfplatta med QR-läsare och ta del av trollets spännande historier.

Tid: Trollvinter genomförs mellan den 27 dec - 6 jan 2021 med start kl.11.00 och därefter alla dygnets ljusa timmar.

Enligt sägen sägs det att trollet kan skymtas i skogen fram till nyår om man är uppmärksam och har tur. Trollet kan bara ses av de som har barnasinne och fantasi.

Hitta hit: https://bit.ly/3fiD8bd

Varmt välkomna!

/Trollet