Sommarcamp i Brinkesholms trädgård

  • Datum: 2/7-7/7
  • Tid: 11:00-15:00
  • Var: Brinkesholms trädgård, Fulltofta strövområde
Observera att detta evenemang avslutades 2020-07-07

 

Välkommen på Stiftelsen Skånska Landskaps sommarcamp för barn 5-11 år. Se dagsprogram längst ned på sidan.

När: Den 2 juli- 7 juli

Tid: Drop-in mellan kl.11.00-15.00 dagligen. Max antal är 50 pers/dag, då vi följer rutiner för covid-19. Biljetter krävs dock för föreställning den 4 juli.

Var: Brinkesholms trädgård Fulltofta strövområde (nära Naturcentrum)

Rekommenderad ålder: Aktiviteterna som erbjuds lämpar sig för åldern 5 - 11 år men alla är välkomna! Barn och föräldrar skapar tillsammans.

Kostnad och föranmälan: Anmälan/bokning krävs enbart till den 4 juli då Teater Sagohusets föreställning Insektsorkestern gästspelar hos oss (OBS detta evenemang är nu fullbokat). Övriga dagar kostnadsfritt och utan förbokning.

Övrigt: Stiftelsen Skånska Landskap välkomnar alla lediga barn med vuxna. Vi kan däremot inte ta emot sällskap som förskolor o dyl. Detta år erbjuds tyvärr ej övernattning i tipitält. Vi följer FHM:s rekommendationer

Bokning till Insektsorkestern: FULLBOKAT

Övriga frågor: bokning@skanskalandskap.se

 

DAGSPROGRAM

Torsdag 2 juli samt fredag 3 juli

Tema: Kom och smaka och skapa det vilda gröna.

Tillsammans skapar och kreerar vi med utgångspunkt från blad och löv. Går det att göra bladtryck av klorofyll? Javisst! Vi plockar bär och annat ätligt från trädgården som vi sedan tillreder och provsmakar.

Lördag den 4 juli

Tema: Insekter/småkryp 

Gästspel av Teater Sagohuset med föreställning Insektsorkestern - FULLBOKAT

Vi får bekanta oss med tre finurliga insekter: en läderbagge, en fjäril och ett bi. Med sång, musik och berätteri tar dom oss med på en rumlande och tumlande resa i dom små insekternas myllrande värld.

En turnerande insektsorkester besöker människorna för första gången för att framföra en specialskriven kabaré. Efter hand uppdagas det att Insektsorkestern är utsända av Insektsrådet, det bestämmande rådet över jordens alla småkryp. Insekterna behöver människans hjälp och förståelse för att få fortsätta att surras och glädjas och skapa mångfald på vår planet! Och vilka kan vara till bättre hjälp än - barnen?

Regi: Anders Blentare

Medverkande: Åsa Ahlander, Oscar Hielm och Åsa Hörling

Efter föreställningen kan ni delta i Stiftelsen Skånska Landskaps krypletarsafari samt måla några av karaktärerna från Insektsorkestern.

Så här bokar du biljetter: OBS EVENEMANGET ÄR FULLBOKAT!

När: Lördagen den 4 juli kl.11.00 samt kl.13.00

Var: Brinkesholms trädgård Fulltofta strövområde

Ålder: 4-8 år och uppåt

Övrigt: Föreställningen spelas utomhus och med ett maxantal om 35 pers/föreställning. Sittplats-kuddar fördelas med avstånd mellan sällskap.

Bokning: FULLBOKAT

Söndag den 5 juli

Tema: Småkryp och krypletarsafari

Jordhumla, stenhumla och ängshumla hur ser de egentligen ut? Lär om humlor och tillverka en egen i ull.
Idag kan du också måla en egen nyckelpiga på sten.

Måndag den 6 juli samt tisdag den 7 juli

Tema: Färg och cirkel

Skapa runda former som drömfångare, årsringar och blomsterkransar. Måla en egen färgcirkel och bli konstnär vid ett naturens staffli.

 

Hur hanterar vi frågan med covid-19?

Stiftelsen Skånska Landskap tar som samhällsorganisation ansvar genom en rad åtgärder och rutiner. Våra utomhusaktiviteter fortsätter, däremot är våra inomhusaktiviteter inställda. Att locka människor ut i naturen med frisk luft och dagsljus är extra viktigt för folkhälsan i dessa dagar. I våra uteaktiviteter begränsar vi gruppstorleken, håller avstånd även i naturen samt ber alla som är sjuka eller med symptom att stanna hemma