Kom på Sommarcamp

  • Datum: 24/6-7/7
  • Tid: 11:00-15:00
  • Var: Fulltofta
Observera att detta evenemang avslutades 2019-07-07

Sommarcamp med drop-in i Brinkesholms trädgård i Fulltofta strövområde för sommarlovslediga barn tillsammans med vuxen. I år hyllar vi de små krypen i naturen och varje dag upptäcker vi ett nytt litet djur och skapar det i färg och form. I skogen intill ligger Krypköping, en liten stad för våra småkryp att besöka. Det finns tipitält och hängmattor i trädgården för den som vill stanna över natten. Dagsprogrammet hittar ni nedan!

Stiftelsen Skånska Landskap kan däremot inte ta emot sällskap som förskolor o dyl.

Drop-in gäller för Sommarcamp! Anmälan/bokning gäller för övernattning som kostar 50 kr/pers eller 100 kr/familj. Bokning sker till 0733-587157. För frågor: maila fulltofta@skanskalandskap.se

PROGRAM DAG FÖR DAG PÅ SOMMARCAMP

Måndag 24/6
Tillverka vackra trollsländor och skalbaggar i glänsande metall.

Tisdag 25 /6
Daggmaskar är viktiga djur i vår natur. Lär om nedbrytare och hur en kompost fungerar. Tillverka en egen liten daggmask att stoppa i fickan.

Onsdag 26/6
Spindeldag! Lär om spindlar, bygg en egen spindel och klättra i spindelnätet i Krypköping.

Torsdag 27/6
Snigeldag! Lär känna våra sniglar och bygg en snigel i naturens material.

Fredag 28/6
Solitärbin (vildbin) är några av våra viktigaste pollinerare. Bygg ett bi-batteri som blir bostad till våra vilda bin.

Lördag 29/6
Skapa insekter som finns i fantasin. Med lera och naturens material blir nya varelser till. Dessa kan både följa med hem eller stanna kvar som skulpturer i den lilla staden Krypköping.

Söndag 30/6
Idag samlas vi kring elden och bränner trä som vi sedan snidar och filar till en småkryps-amulett.

Måndag 1/7
Skalbaggar finns det många i olika färger och former. Skapa en egen bagge i ull och mata den med god skalbagge-mat för den har en stor mun.

Tisdag 2/7
Fjärilarnas dag! Lär känna några av våra svenska fjärils-sorter och tillverka en egen fjäril i papper, färg och naturens material.

Onsdag 3/7
Olika larver äter olika blad. Idag tillverkar vi larver av ull i alla färger och former och tar oss ut i trädgården för att hitta spår efter dem.

Torsdag 4/7
Med luffarslöjd tillverkar vi flugor och andra flygande insekter i metall-tråd och dekorerar dem med pärlor som glänser i solen.

Fredag 5/7
Idag håller vi till i den lilla staden Krypköping i skogen intill Brinkesholms trädgård och här byggs det varje dag nya hus för insekterna att flytta in i. Bygg ett eget hotell av ved att ta med hem.

Lördag 6/7
Hur stor kan en insekt egentligen bli? Idag skapar vi stora kryp av pinnar och tyg i skogen intill Brinkesholms trädgård. Några får stanna kvar i den lilla staden Krypköping medan andra följer med hem.

Söndag 7/7
Lär om myror och deras liv under ett år och skapa egna myror i lera och naturmaterial. Passa på att göra ett besök hos Fulltofta Strövområdes stora myrstackar längsmed Skåneleden.


Fulltofta Naturcentrum har öppet tisdag-söndag mellan 10.00-17.00. Här kan du ta en fika och besöka vår utställning Småkryp. Här kan du också låna krypletarkit för att på egen hand ge dig ut på krypletarsafari. På plats i Brinkesholms trädgård finns naturvägledare som kan ge dig tips och spännande kunskap om småkrypens värld.

Varje dag kan du också göra ett besök i Krypköping som ligger i skogen intill Brinkesholms trädgård. Krypköping är en liten stad där krypen bor och lever. Med fantasifullt skapande av naturmaterial kan du när du vill bygga något nytt till krypen i den lilla staden. Välkomna!