Nytt Besökscentrum med café i Snogeholm

  • Datum: 30/9
  • Tid: 11:00-15:00
  • Var: Snogeholm
Observera att detta evenemang avslutades 2018-09-30

Just nu görs de sista förberedelserna inför öppnandet av ett nytt Besökscentrum Snogeholm strövområde. En informationsdel samt ett café vid namn Villa Vandra kommer att möta de som vill pausa från vandringen eller andra aktiviteter. Här kan man slå sig ned med en kopp och njuta av den vackra utsikten över hagen.

-Vi kommer att satsa på härodlat, närodlat och närproducerat. Mycket är hembakat. Vi har mackor, kakor och på sikt lättare luncher. Under söndagen 30 september på stiftelsens Höstdag kommer vi att erbjuda en köttbullsmacka med inlagd Asiagurka av gurka vi odlar själva, säger Harriet Svensson som driver caféet med Magnus.

Den välkända sk Gula villan vid Snogeholmssjön har målats grå och fått en tillbyggnad i trä på cirka 50 kvadratmeter för att kunna rymma kök, bakrum och andra utrymmen för matlagning. Det blir även mer plats för stiftelsens informationsmaterial, såsom broschyrer och kartor, i den gamla befintliga byggnaden som också fräschas upp. En ny ingång har byggts till.

Caféet kommer att ha öppet lördag och söndagar kl 11-15 till en början. Mer information om meny och utökade öppettider under t ex skollov kommer senare här på hemsidan. Håll utkik!