Om Hela Skåne sover ute

Stora och små äventyr väntar i naturen utanför dörren

Med Hela Skåne sover ute vill Stiftelsen Skånska Landskap locka fler att uppleva uteliv dygnet runt, året om. Här kan du som arrangör ladda ned en sova ute-aktivitet som vi lägger i en lista.

Uppleva ljudet av en hoande uggla i skogen eller njuta av en lägereld. Tanken med projektet Hela Skåne sover ute är att få fler att upptäcka naturen om dagen och natten. De stora äventyren visar sig ofta finnas i det enkla och nära, och kan finnas runt i hörnet någon kilometer bort.

En idé från Stiftelsen Skånska Landskap med samarbetspartners

Tillsammans med Naturum Skrylle, Söderåsen Naturum, Naturskolan Lund och Skåneleden vill Stiftelsen Skånska Landskap inspirera till mer uteliv i den egna närmiljön. Vi vill locka de som inte tidigare vågat eller kunnat ta sig ut för att uppleva friluftsliv, just vid den tidpunkt på året när naturen är som vackrast.

Stiftelsen Skånska Landskap inspirerar till ett brett friluftsliv i 19 olika strövområden runt om i Skåne, som t ex Snogeholm, Järavallen, Klåveröd och Vedema. Över hundra olika vandringsstigar, mtb-leder, rastplatser, vindskydd, ridleder mm finns för de som vill ut.

För dig som vill arrangera en aktivitet

Här kan du som förening, organisation eller verksamhet ladda upp just ditt arrangemang under Hela Skåne sover ute. Vi samlar sedan alla aktiviteter efterhand i en lista.

För dig som vill sova ute

Ge dig ut själv med vänner eller familj. Dela din utekväll eller -natt med andra genom hashtaggen #helaskånesoverute i sociala medier. På det sättet blir alla inspiratörer för varandra. Det kan handla om en middagslur på en äng, en strandhäng en kväll eller en tältnatt mitt i skogen.

Vill du haka på en aktivitet från en förening? Vi samlar alla övriga aktiviteter från arrangörer i en lista här, allt eftersom de anmäls till oss. Om du saknar en aktivitet eller hör talas om ett arrangemang, tipsa gärna oss genom att maila info@skanskalandskap.se eller projektledare Torbjörn Lingöy, torbjorn.lingoy@skanskalandskap.se

Sprid och dela idén med #helaskånesoverute

Stiftelsen Skånska Landskap marknadsför Hela Skåne sover ute brett via press och annonser. Hjälp till att dela i era kanaler med hashtaggen #helaskånesoverute. Hänvisa gärna till vår webb www.skanskalandskap.se/helaskanesoverute som blir en portal för alla aktiviteter runt om Skåne. Använd även våra logos som du laddar ned här intill.

Vill du bolla en idé eller tanke?

Hör av dig till projektledare Torbjörn Lingöy, torbjorn.lingoy@skanskalandskap.se om du vill diskutera ett upplägg kring en aktivitet eller har en praktisk fråga.

Hela Skåne sover ute kommer tillbaka

Konceptet med Hela Skåne sover ute ska testas under en treårsperiod och är därmed tänkt att återkomma under 2020 och 2021. Håll utkik om kommande satsningar här.