Fiska i Snogeholm

Lunchen på metspöet

Det är något speciellt att fånga sin egen fisk och tillaga ute över öppen eld. I Snogeholm kan du fiska både från strandkanten och från roddbåt.

I Snogeholmssjön kan du överlista gäddan, abborren eller gösen och här är mete, kast- och spinnfiske tillåtet. Invid strandkanten finns roddbåtar att hyra. I Kejsardammen kan du fånga regnbåge med fluga eller spinn. Både dammen och sjön har tillgänglighetsanpassade bryggor och det finns flera grillplatser i närheten för att tillaga fångsten.

Fiskekort krävs för både Kejsardammen och Snogeholmssjön, både för fiske från stranden och från roddbåt eller på isen.

All information om fiske i strövområdet finns på anslagstavlan vid bryggan vid Fiskarhus. För fisket i Kejsardammen, uthyrning av fiskeutrustning och försäljning av fiskekort, kontakta: www.castlefish.se, 070-694 55 69. Information om fisket i Snogeholmssjön får du via besökscentrat i Snogeholm.

Båtar finns att hyra på plats (går ej att förhandsboka).

Vill du stanna lite längre finns flera stugor att hyra i Snogeholm. Fiskestugan ligger ett stenkast från Snogeholmssjön och har plats för 4 personer, en bit från Kejsardammen ligger stugan Jocksborg med plats för 6 personer.

Mer om Snogeholm

Äventyr mellan sjöarna

I Snogeholm – mellan sjöarna Sövdesjön, Snogeholmsjön och Ellestadssjön - möter du ett skiftande landskap med sandiga hedar, öppna...

Läs mer

Övrigt

Kom ihåg fiskekort!

Kom ihåg att köpa fiskekort för att fiska i Kejsardammen eller Snogeholmssjön - både för fiske från stranden och från roddbåt eller isen.

Boenden i området