Storkakademien

En heldag i naturen i fantasins, magins och böckernas världar

Det gamla lärosätet Storkakademien har utbildat naturfilosofins väktare i alla tider. Nu får åk 4 anta utmaningarna. Den 16 och 22 sept arrangeras även utomhusteatern Storkakademien.

Stiftelsen Skånska Landskap har den stora glädjen att bjuda in åk 4 i skånska skolor till en heldag i Fulltofta strövområde under september och oktober 2018. I en produktion av Upplevelsepedagogiskt centrum erbjuder vi stolt: skolprojektet Storkakademien. Den 16 och 22 sept arrangerar vi även publik utomhusteater för alla. Läs mer här.

Om skolprojektet Storkakademien

Storkakademien är ett mycket gammalt lärosäte som gör nedslag på olika platser på jorden för att utbilda framtida generationer om vad som verkligen är viktigt. Med ledorden kunskap är makt och natur självklar för alla, har Storkakademien framgångsrikt lyckats examinera några av Naturfilosofins största väktare genom tiderna. Stort hopp ställs nu till att Skånes fjärdeklassare vill anta utmaningen. Höstterminen 2018 kommer nämligen Storkakademien till Skåne, och ni är inbjudna att anmäla ert deltagande till en mycket annorlunda skoldag, då ni kommer att möta några av Akademiens mest populära och inspirerande föreläsare.

På schemat står: Studier i artlära, Fältmagi, Biomimikkunskap och Försvar mot obalanser. Dessutom innehåller dagen besök i både Mytologiska konstsalongen och Filosofiska rummet.

Målet för utbildningen är att färdigställa en egen lärobok i Naturfilosofi som varje elevhem får ta med tillbaka till sin vanliga skola och där ligga till grund för fortsatta studier. Arbetet kräver att man både är lyhörd, samarbetsvillig, finurlig och modig. Storkakademiens lärosalar är utplacerade i ett vidsträckt kulturlandskap och varje elevhem måste ta sig fram genom enefälad, granskog och betesmarker i skiftande väder och terräng.

För vem?

Åk 4 i skolor i skånska kommuner.

Arrangör?

Produktionen är skapad av Upplevelsepedagogiskt centrum, Stiftelsen Skånska Landskap, www.skanskalandskap.se/skola. För frågor, kontakta verksamhetschef Åsa Johansson, tel 0768-871 883.

Var?

Fulltofta strövområde

När?

3 sept-5 okt 2018, varierande dagar mån-fre. Heldag kl 9-14, exkl tid för busstransport.

Kostnad?

Hela dagen är kostnadsfri för deltagande skolor via stöd från Region Skåne.

Ni bidrar med?

Egen medhavd lunch och fika samt engagerade pedagoger och lärare som lägger tid på för- och efterarbete. Allt i syfte att vi får engagerade, lärande och glada elever.

Anmälan?

SKOLPROJEKTET FULLBOKAT 180509. Antalet platser är begränsade, och blev fullbokade redan efter fem dagar. Stiftelsen Skånska Landskap gör nu en fördelning utifrån anmälningsdag, och dessutom görs en rättvis kommunrepresentation. Anmälan gäller först då ni mottagit ert antagningsbesked från Storkakademien och tackat ja till er tilldelade dag. Då sänds mer praktisk info till er.

Om ni vill sprida inbjudan inom er kommun, ladda ned den här.

 

Anmäl er åk 4 till Storkakademien

Mer om Fulltofta

Något för alla

Mitt i strövområdet ligger Fulltofta Naturcentrum, med utställning, café, besökscentrum och olika aktiviteter. Stigarna är många för den...

Läs mer