Berättelser i Sagostubben

För skolor och familjer

I vår nya Sagostubbe i Fulltoftaskogen väntar berättelser och upplevelser för både skolor och familjer. Kika gärna in om du passerar.

Sagostubben har tagits fram för att användas i den pedagogiska verksamheten vid vårt Upplevelsepedagogiska centrum i Fulltofta. Tanken är att den ska användas av både skolor och allmänhet. 

Sagostubben är resultat av ett samarbete mellan Stiftelsen Skånska Landskap och Institutionen för Arkitektur vid Lunds Tekniska Högskola under 2016. Utgångspunkten har varit en befintlig träkonstruktion, som tidigare använts i stiftelsens utomhuspedagogik. Med trätornet som grund och med målet att bygga om till något nytt, har en grupp arkitektstudenter fått i uppdrag att skissa på förslag - utifrån ett antal kriterier och önskemål, och som en del i deras undervisning.

Det vinnande bidraget, som en utvald jury röstade fram, var just ”Sagostubben i Fulltofta”, som realiserades hösten och vintern 2016. 

Mer info i nyhet

Sagostubben invigs

Under höstlovet 2016 användes Sagostubben för första gången. Två vandrerskor med magiska förmågor mötte höstlovslediga barn och deras föräldrar vid totalt åtta tillfällen. Det var både berättelser i Sagostubben och en konstvandring i den närliggande skogen. 
Mer om Sagostubben på höstlovet

Sagostubben för skolor och familjer

Under 2017 pågick aktiviteter i Sagostubben - både för skolor och för familjer under loven. Håll utkik på vår webb och Facebook för kommande arrangemang.

Passerar du Sagostubben och där inte är någon aktivitet, kika gärna in. Den är alltid öppen. Ta gärna trappan upp på andra våningen där du befinner dig högt uppe bland trädkronorna. 

 

Mer om Fulltofta

Något för alla

Mitt i strövområdet ligger Fulltofta Naturcentrum, med utställning, café, besökscentrum och olika aktiviteter. Stigarna är många för den...

Läs mer