Expedition Klåveröd

Ett nytt friluftsprojekt från Upplevelsepedagogiskt centrum

Tredjeklassare från utvalda skånska kommuner bjuds in till en äventyrlig härlig dag. Ni får följa med på Expedition Klåveröd med naturvägledare.

OBS Fullbokat 180820. På grund av mycket stort intresse har vi nu fått så många bokningsförfrågningar att vi får stänga anmälan. Tack för ert intresse! Vi återkommer med andra skolprojekt.

Om Expedition Klåveröd

Era följeslagare under er dag med är naturvägledarna, tillika kusinerna Anders och Jonas. De tar er med på en naturskön och händelserik vandring, en expedition vid Klåveröds strövområde. Ni kommer att följa historiska fotspår på vägar där Svarte Nils färdades, och säkerligen få höra historier, mer eller mindre sanna från både Anders och Jonas som gått på många expeditioner tillsammans med deras farmor och farfar i dessa trakter. Ibland måste ni ta er förbi hinder på er väg. Och om eldningsförbudet är hävt så är det inte omöjligt att ni tillagar er lunch över öppen eld och lär er hur man gör upp eld.

Vi vänder oss till utvalda skånska kommuner: Höganäs, Ängelholm, Helsingborg, Båstad, Örkelljunga, Bjuv, Klippan, Svalöv, Perstorp, Kävlinge och Landskrona.

Ni är välkomna att anmäla ert intresse för att delta om ni har en skolklass som är beredda på:

- att vara utomhus oavsett vilket väder det är just denna dag.

- att vilja samarbeta och hjälpa varandra genom dagens äventyrligheter

- att inte vara rädd för att få lite smuts på händer o kläder

- att ingen är rädd för att ta sig över vatten (via farkost och med flytväst).

- att få ett minne för livet, via er delade upplevelse.

Och inte minst att du/ni som är lärare och medföljande pedagog har en inställning att detta ska bli en fantastiskt rolig och lärorik dag, där ni vuxna aktivt stöttar och uppmuntrar era elever.

Praktisk info:

Dagar: Mån-tors ojämna veckor

Datum: 10 sep- 24 okt 2018.

Tid: Heldag med start i Klåveröd ca kl.9.15 och hemfärd från Klåveröd ca kl.14.30. Ni hämtas med buss från er skola i tid för att hinna upp till Klåveröd i tid.

Kostnad: Expeditionen är kostnadsfri för er via stöd från Region Skåne. Även busstransport ingår.

OBS FULLBOKAT 180820//ER ANMÄLAN GÄLLER FÖRST DÅ NI FÅTT EN BEKRÄFTELSE PÅ ATT NI KOMMIT MED I EXPEDITIONEN. DÅ SÄNDER VI ÄVEN UT MER PRAKTISK INFO TILL ER! I MITTEN AV AUG LÄGGER VI UT EN BOKNINGSANMÄLAN HÄR NEDAN SOM NI FYLLER I OCH SÄNDER IN.

Observera att alla era elever måste ha fysisk rörlighet och kunna ta sig framåt i naturen av egen kraft.

Mer om Klåveröd

Lite mer vildmark

Uppe på Söderåsen breder Klåveröds kuperade landskap ut sig med spektakulära klippor, skrevor och dalar, en svåråtkomlig grotta och en...

Läs mer