Raftarp

Stuga i hjärtat av området

Mitt i strövområdet, omgivet av öppna ängar och skir lövskog, ligger nyrenoverade Raftarp med plats för 6-8 gäster. Här har vi underlättat för dig med rullstol.


     <br />Foto: Jenny Brandt
     | Raftarp har plats för 6-8 gäster
     <br />Foto: Jenny Brandt
     | Det nyrenoverade Raftarp mitt i Snogeholm
     <br />Foto: Jenny Brandt
     <br />Foto: Jenny Brandt
     <br />Foto: Jenny Brandt
     <br />Foto: Jenny Brandt
     | Med naturen precis utanför
     <br />Foto: Jenny Brandt
Karta >

Stuga i hjärtat av området

Mitt i strövområdet, omgivet av öppna ängar och skir lövskog, ligger nyrenoverade Raftarp med plats för 6-8 gäster. Här har vi underlättat för dig med rullstol.

I stugan finns två sovrum med totalt 6 bäddar - ett rum med två enkelsängar samt ett rum med dubbelsäng och en våningssäng. Toalett och dusch är  tillgänglighetsanpassade. I vardagsrummet finns bäddsoffa för ytterligare två personer. Köket är fullt utrustat med kyl, frys, mikrovågsugn, spis och ugn och här finns matplats för 8 personer. Utanför finns flera bänkar och bord, och 150  meter bort finns grillhus med tak. Det finns särskild grovingång med vask.

Tvärs över gårdsplanen finns allmänna toaletter och duschar för vandrare. I samma hus finns en enkel lokal med bord och stolar för 30 personer som främst används av Naturskolan Gladan, men som också kan hyras för 300:- per dag. I det intilliggande stallet går det att sova i höloftet (träbritsar och ingen värme) för 50:- per person. En bit bort finns också en tältplats.

Du kan hyra dygn, weekend (fredag-söndag) eller hel vecka. Det är inte tillåtet med fler boende än antal bäddar i stugan. Incheckning är normalt kl 14, utcheckning kl 12. Men hör gärna av dig till besökscentrat om du har andra önskemål, så försöker vi lösa det (lite beroende på övriga bokningar). Nyckel hämtar du på besökscentrat om inget annat överenskommits.

Du tar själv med sänglinne, handdukar, toalett- och hushållspapper. Kom ihåg att städa innan du lämnar huset. Städutrustning finns. Du kan boka stugstädning och hyra sänglinne för en extra kostnad.

Det finns flera långa och korta stigar i Snogeholms strövområde. Landskapet är varierat med sandiga hedar, öppna fälader, blöta alkärr, skir lövskog och mörk granskog. Totalt finns fyra stugor och två lägergårdar att hyra i området.

Folder med karta för Snogeholms strövområde (pdf)

Priser

Period Dygn (Mån-Fre) Dygn helg/Weekend Vecka
Nov-mars 700:- 1000:-/1800:- 3500:-
April-okt 900:- 1200:-/2100:- 3900:-

Valfria tillägg (meddela oss när du bokar):
Barnsäng och barnstol (kan lånas)
Sänglinne (75:-/person)
Handduk + badlakan (75:-/person)
Städning (600:-)
Ved (kan köpas)

Boka

Du kan boka våra stugor online via Nordic Travel, Skånes officiella arrangör. Bokning online är inte möjlig 2 dagar innan incheckning, då måste du kontakta Snogeholms besökscentrum direkt.

Se tillgänglighet och boka Raftarp online

Har du problem med onlinebokningen, kontakta Nordic Travel på 0411-236604 eller bokning@nordictravel.se

Du kan också boka direkt via Snogeholms besökscentrum. Då betalar du i förskott via faktura. Vid sen bokning går det att betala kontant eller med kreditkort på plats.
E-post: snogeholm@skanskalandskap.se
Tel: 0416-160 65

Hitta hit

Från E65 mellan Malmö och Ystad är det skyltat mot Snogeholm. Kommer du norrifrån: från väg 13 mot Ystad är det skyltat mot Snogeholm. Besökscentrat ligger längs Snogeholmsvägen.

Karta och vägbeskrivning till Snogeholm på hitta.se

Koordinater till besökscentrat:  
RT 90 2,5 gon v X: 6161902 Y:1367456
WGS 84 (lat, lon) N55° 34.114' E13° 42.247