Många vill sova ute

Vårt projekt Hela Skåne sover ute skapar stort intresse. Lägereldar, nallehotell, tältäventyr, siesta, sova i träd eller nattsafari kommer att poppa upp över i stort sett hela länet.

Det är två veckor kvar till Hela Skåne sover ute som sker under Valborgsveckan när många tar sig lite ledigt. Intresset är stort för att övernatta utomhus, vilket syns inte minst i spridningen i sociala medier.  Nu hoppas vi på Stiftelsen Skånska Landskap på bra väder så att många skåningar tar sig ut med vänner och familj för egna äventyr.

För de som inte vågat eller testat att sova ute finns det sova-ute-aktiviteter i allt från utevila för barn i Skrylle och tältäventyr i Frostavallen till sova med hund i Mossbystrand. I skrivande stund är cirka 35 olika aktiviteter planerade. De är även spridda geografiskt: i 13 av Skånes 33 kommuner kommer ljussken från eldar eller ficklampor att synas under Hela Skåne sover ute.

Stiftelsen Skånska Landskap planerar att fortsätta projektet under 2020 samt 2021 tillsammans med samarbetspartners Naturum Skrylle, Naturum Söderåsen och Naturskolan i Lund. 

Genom samarbete med Fritidsbanken som finns på tre skånska orter kan man låna de uteprylar man behöver, om man inte fyndar på andrahandsmarknaden.

Läs mer om allt som är på gång på www.skanskalandskap.se/helaskanesoverute

 

 

Publicerat: 2019-04-12