Lars och Marie har tagit över i Klåveröd

I juli tog Lars och Marie Tydinger över Klåveröds vandrarhem som hittills haft en rekordsommar. -På sikt vill vi medverka i utvecklingen av aktiv turism i området, säger Marie Tydinger.

Det var den 1 juli som Marie och Lars Tydinger tog över stafettpinnen efter tidigare förvaltaren Ann Sarner. Redan under 2017 började de samarbeta med henne kring mountainbikeuthyrning efter att Söderåsens Adventures hade lagt ner.

-Vi tyckte att det skulle finnas en möjlighet att hyra cyklar vid Söderåsen. Ann frågade då om vi ville ta över hela vandrarhemmet och efter en tids fundering tog vi detta bud, säger Marie Tydinger.

Vad vill ni med Klåveröds vandrarhem och café?

-Vår ambition är att först och främst förvalta vandrarhemmet efter Ann som lagt ner ett stort arbete och överlämnar ett fantastiskt vandrarhem med väldigt nöjda gäster och mycket hög ranking på bland annat Tripadvisor. Vi har också ett stort intresse i att kunna medverka i utvecklingen av aktiv turism. Vi har själva varit på ett flertal vandrings- och cykelresor och ser att efterfrågan på denna typ av turism ökar, förklarar hon.

I år driver det friluftsintresserade paret vidare vandrarhemmet i samma anda. De fokuserar på att lära sig verksamheten och upprätthålla kvaliteten. Efter säsongen ska de sammanfatta erfarenheterna och börja närma sig olika stiftelser, organisationer och projekt inom turism på Söderåsen. Hittills ser det också oväntat bra ut vad gäller intäkterna.

-Bokningsläget är väldigt bra och vi ser ut ha rekord i juli. Det är oklart hur den ovanligt heta sommaren påverkar en normalt bra beläggning under hösten, säger Marie Tydinger.

Läs mer om Klåveröds vandrarhem som har sommaröppet café fram till 15 aug. Läs också om vandringsstigar och mtb-led i Klåveröds strövområde.

Publicerat: 2018-08-01