Klåveröds vandrarhem nominerad till årets bästa

Klåveröds vandrarhem & café har i dagarna nominerats till Årets övernattning av Magasinet Skåne som varje år utser Skånes bästa i tolv kategorier.

Unikt och personligt. Så beskriver många gäster vistelsen på Klåveröds vandrarhem som nominerats till Skånes bästa 2017 av tidningen Magasinet Skåne. Vandrarhemmet med totalt 35 bäddar ligger i hjärtat av Klåveröds strövområde vars mark och byggnader förvaltas av Stiftelsen Skånska Landskap. Föreståndaren och eldsjälen Ann Sarner är lycklig över utnämningen.

-Det är jätteroligt. Det känns som en vinst bara att bli nominerad, säger Ann Sarner.

Vad är hemligheten bakom dina nöjda gäster?

-Många uppskattar hemtrevligheten på Klåveröds vandrarhem. Det är lätt att känna sig hemma, elda igång en brasa och lägga upp en fötterna, eller tända fyr i bastun och gotta sig i stearinljussken. Mina gäster är ofta väldigt sociala, lär känna varandra, hjälps åt i köket och delar upplevelser och tips, säger Ann Sarner.

Den vackra skånska naturen utanför lockar också förstås, menar hon och förklarar:

-Söderåsen och Klåveröd är ett fantastiskt strövområde om man gillar vandring och friluftsliv. Vildare än så här blir det inte på rimligt avstånd från Malmö och Köpenhamn.

Den 28 februari utser Magasinet Skåne vinnarna i de totalt tolv kategorierna för priset Skåne bästa 2017. Utöver vandrarhemmet har Wanås och Hotellet & Co nominerats i Årets övernattning.

Läs mer om Klåveröds vandrarhem & café och strövområdet med klippor, dalgångar och mosse.

 

 

Publicerat: 2018-02-08