Expedition Klåveröd öppnas för åk 3

Den nybyggda flotten fylls snart med tredjeklassare. Ett alldeles nytt skolprojekt, Expedition Klåveröd, lanseras för skolor som är på jakt efter äventyrliga dagar i vildmarken.

Ännu ett projekt för skolelever sjösätts under hösten av Upplevelsepedagogiskt centrum vid Stiftelsen Skånska Landskap. Expedition Klåveröd heter friluftsprojektet för skolklasser i utvalda skånska kommuner.

Följeslagare under dagen är naturvägledarna, tillika kusinerna Anders och Jonas. De tar er på en naturskön och händelserik vandring, en expedition i Klåveröds strövområde. Eleverna kommer att följa historiska fotspår på vägar där Svarte Nils färdades, och säkerligen få höra dråpliga historier och anekdoter från både Anders och Jonas som gått på många expeditioner tillsammans med deras farmor och farfar i dessa trakter. Ibland måste eleverna ta sig förbi ett och annat hinder. Om eldningsförbudet är hävt så är det inte omöjligt att lunchen tillagas över öppen eld.

Varför startar Stiftelsen Skånska Landskap en "expedition" för elever?

-Vi strävar hela tiden efter att utveckla och erbjuda olika utomhuspedagogiska skolprojekt för olika åldrar. Expedition Klåveröd riktar in sig mot lärandemål inom friluftsliv och idrott i årskurs 3. Via delade äventyrliga upplevelser kommer eleverna lära sig en mängd saker om natur och friluftsliv. Via ett uppdragskort och en berättelse drar de ut på äventyr, en expedition för att fiska, göra upp eld, ta sig över vatten och hinderbana och lära sig saker om naturen i Klåveröd, säger verksamhetschef Åsa Johansson.

Läs om projektet under För skolor som pågår under sept och okt. Hör du till någon av skolkommunerna Höganäs, Ängelholm, Helsingborg, Båstad, Örkelljunga, Bjuv, Klippan, Svalöv, Perstorp, Kävlinge och Landskrona? Gör en bokningsförfrågan för din åk 3.

Publicerat: 2018-08-15