Stig in i bokens värld

  • Datum: 1/11-30/12
  • Tid: 10:00-16:00
  • Var: Fulltofta
Observera att detta evenemang avslutades 2017-12-30

Se elevernas fantasifulla bokomslag till boken Den Hemliga Grönheten. En utställning visas nu på Fulltofta Naturcentrum där du kan ta del av det kreativa utomhuspedagogiska bokprojektet för tredje- och fjärdeklassare.

Så många som 830 elever har under hösten fått chansen att berätta, skriva och färdigställa det sista kapitlet i boken om Den Hemliga Grönheten som är ett projekt i regi av Stiftelsen Skånska Landskap. I den nyöppnade utställningen på Fulltofta Naturcentrum kan besökare ta del av elevernas tecknade förslag till bokens framsida, men också se läsa mer om elevernas processarbete med boken.

Idén bakom Den Hemliga Grönheten kommer från Stiftelsen Skånska Landskaps Upplevelsepedagogiska centrum som under hösten 2017 bjöd in alla åk 3 och åk 4 i Skåne till en heldag i skogen vid Brinkesholms trädgård på Fulltofta strövområde.

Utöver upplevelserna i naturen fick eleverna hjälpa redaktörerna Saga och Siri att se till att författaren Fantasén blev färdig med boken Den Hemliga Grönheten. Herr Fantasén bor i en sagostubbe dit barnen bjöds in. Därefter fick de ge sig ut i de "sinnliga salongerna" i naturen för att hämta inspiration för att kunna skriva. Snart träffar de Mullmästaren och Spira...

Utställningen är öppen 1 dec-30 dec, kl 10-16, dvs samma öppettider som centrat.

Läs mer om Den Hemliga Grönheten